Terugbetaling podoloog

Aangezien podologen pas sinds 2001 van een officieel statuut genieten in België, spreken we van een relatief jong beroep. Dat zorgt ervoor dat de terugbetaling verschilt van mutualiteit tot mutualiteit.

Voorlopig kan u enkel bij Helan (het vroegere Partena en OZ), het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen en de Liberale Mutualiteit een gedeeltelijke terugbetaling bekomen.

Overzicht terugbetaling podoloog per ziekenfonds:

  Helan (vroeger Partena en OZ). Sinds 2022 is er een jaarlijkse terugbetaling van 25 euro per zool (en dus 50 euro per set). Een voorschrift van de huisarts is niet nodig, we vragen u wel om dit formulier mee te brengen naar uw consult.

  Vlaams & Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen. Vanaf 1 januari 2023 is er een extra tussenkomst voorzien voor podologische zolen, als deze worden aangekocht bij een erkend podoloog. Het gaat om een tussenkomst van 25 euro per zool, met een maximum van 50 euro per kalenderjaar per persoon.

  Liberale Mutualiteit. Sinds 2021 is er een terugbetaling van 15 euro per zool voorzien. Gelieve dit formulier mee te brengen indien u hiervan gebruik wil maken. U kan 30 euro per paar terugkrijgen, om de twee jaar.

  Christelijke Mutualiteit (CM). Voor podologische zolen of een consult is er momenteel (nog) geen terugbetaling voorzien.

  Solidaris (vroeger Bond Moyson). Voor podologische zolen of een consult is er momenteel (nog) geen terugbetaling voorzien.

  Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen. Voor podologische zolen of een consult is er momenteel (nog) geen terugbetaling voorzien.

  Bij Podologisch Centrum zijn we een voorstander van het kwalitatieve merk BORGinsole. We laten u dan ook graag kennismaken met deze podologische zolen.

  Heeft u nog vragen over uw consult of de mogelijke terugbetaling bij podologen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Podologisch Centrum. Wij helpen u graag verder in een van onze vestigingen. Uiteraard kan u ook vlot een online afspraak maken via onderstaande knop. Tot binnenkort!

  Terugbetaling podoloog
  BORGinsole Middelkerke | BORGinsole West-Vlaanderen | BORGinsole Oostende