Praktische informatie

Wat breng ik mee naar mijn afspraak bij de podoloog?

Gedragen (sport-, werk-, loop-, binnenshuis-)schoenen, korte short, eerder gedragen zolen, doorverwijsbrief en/of eerdere verslagen.

Kan ik makkelijk parkeren aan de praktijk?

In Middelkerke kan u zowel bovengronds als ondergronds parkeren. U kan uw voertuig plaatsen voor het stedelijk zwembad of in de ondergrondse parking vlakbij. Meer info vindt u hier terug.

Ook de praktijk in Gent is vlot bereikbaar. Podologisch Centrum bevindt zich namelijk op een boogscheut van het Universitair Ziekenhuis UZ Gent en het Algemeen Ziekenhuis AZ Maria Middelares Gent. Er is zowel voor- als achteraan de praktijk gratis parking voorzien. 

Hoe kan ik betalen in de praktijk?

In de praktijk kan er zowel met Payconiq als gepast cash betaald worden.

Is er terugbetaling voor mijn podologische zolen?

Voor podologische zolen is er geen terugbetaling door het RIZIV. Er is dus geen standaard terugbetaling, maar bij bepaalde mutualiteiten maakt u wel aanspraak op een tegemoetkoming. Hier vindt u een mooi overzicht van de mogelijke terugbetaling per mutualiteit

Wat is het verschil tussen een steunzool en een podologische zool?  

Steunzolen worden gemaakt door een bandagist of orthopedist. Podologische zolen worden gemaakt door een podoloog. De correctie in de podologische zolen wordt bepaald a.d.h. van een dynamische analyse.