Zoekt u een podoloog nabij De Pinte?
Welkom bij Podologisch Centrum Gent

Podologisch Centrum, De Pintelaan 262, 9000 Gent.

Last van klachten aan de voet, knie, heup of rug?
De podoloog kan u ongetwijfeld helpen.

Tijdens een gericht onderzoek – waarbij we gespecialiseerde camera’s gebruiken – gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klachten.
Nadat we de kern van het probleem konden bepalen, stellen we alles in het werk om de klachten ook effectief aan te pakken.

Podologisch Centrum Gent is gelegen in De Pintelaan.
Zoekt u een podoloog in De Pinte, dan staat u in een mum van tijd bij onze praktijk.
U heeft bovendien geen doktersvoorschrift nodig, maar kan eenvoudig een afspraak maken via deze website.

Waarom kiezen voor podologie nabij De Pinte?

Er zijn meerdere situaties waarbij een bezoek aan de podoloog aangewezen is. Met onze praktijk helpen we bijvoorbeeld (top)sporters, die geregeld te kampen krijgen met blessures. Met een podologisch onderzoek detecteren we de oorzaak, zodat er erg gericht kan ingegrepen worden. Ook als u nog geen fervent sporter bent, maar wel dergelijke plannen heeft, kan u bij de podoloog in Gent of Middelkerke terecht voor een preventieve screening.

Uiteraard zijn niet alleen sportievelingen welkom. Een podologisch onderzoek is namelijk ook uitermate geschikt om de oorzaak te achterhalen van eventuele voet-, knie- of rugklachten. Daarnaast ontvangen wij ook kinderen in de praktijk. Een kindervoet is namelijk in volle ontwikkeling, waardoor een nauwgezette opvolging belangrijk is. Op die manier kunnen latere klachten voorkomen worden.

Bij Podologisch Centrum staan we garant voor een persoonlijke aanpak, uitstekende opvolging en – indien nodig – podologische zolen van topkwaliteit. Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van het gerenommeerde merk BORGinsole, waarmee bijzonder goede resultaten geboekt worden. Daarnaast informeren u ook graag correct over de mogelijke terugbetaling van podologische zolen, wat verschilt per mutualiteit. 

Maak een afspraak

Hoe verloopt een onderzoek bij uw podoloog nabij De Pinte?

Een podologisch onderzoek neemt ongeveer 60 tot 90 minuten in beslag en bestaat uit drie fases. De verschillende fases lichten we hieronder nog even toe.

1

Anamnese en schoeninspectie

Met gerichte vragen probeert uw podoloog zoveel mogelijk nuttige informatie te verzamelen over uw medische voorgeschiedenis en de klachten. Breng ook zeker uw schoenen mee, zodat wij eventuele slijtage kunnen onderzoeken.

2

Klinisch en biomechanisch onderzoek

De oorzaak van een klacht hoeft niet per se bij een afwijkend stap- of looppatroon te liggen. Ook verzwakte en/of verkorte spieren kunnen een grote rol spelen. Deze mogelijke oorzaken nemen we dan ook mee in het onderzoek. 

3

Stap- en loopanalyse met camera’s

Dankzij vier highspeed camera’s kunnen de bewegingen ter hoogte van de voet, knie, heup en rug in detail worden bekeken en opgemeten. Zo worden eventuele afwijkingen in uw stappatroon onmiddellijk opgemerkt en duidelijk in beeld gebracht.

Contacteer ons

Maak uw afspraak

Klik hier

Locatie

De Pintelaan 262, 9000 GENT

Openingsuren

Op afspraak